‘Verlaag alcoholpercentage in drank om consumptie terug te dringen’

Het alcoholpercentage in bier en andere dranken verminderen is de meest effectieve manier om alcoholgebruik terug te dringen, aldus verslavingswetenschappers.

Onderzoekers van het CAMH, het grootste verslavingscentrum van Canada, analyseerden een aantal bestaande onderzoeken naar drinkgedrag. Hun doel was om de meest effectieve manier te vinden waarop alcoholconsumptie kan worden teruggedrongen.
Hun conclusie is dat het verlagen van alcoholpercentages het meest doeltreffend is. Mensen blijken niet meer gaan drinken als er iets minder alcohol in hun biertje zit. Hierdoor krijgen ze minder alcohol binnen. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in The Lancet Gastroentology & Hepatology.
“We kunnen bijvoorbeeld het gemiddelde gehalte verlagen van 5,5 procent naar 4,5 procent. Volgens de wetenschap zou dit geen effect hebben op de consumptie. Mensen merken het doorgaans niet en zullen niet een extra biertje nemen. Maar de voordelen voor de volksgezondheid zijn enorm”, aldus CAMH-directeur Jurgen Rehm tegen CBC.
Lees hier het volledige artikel.