Alice in Wonderland syndroom. Wat is het?

Het syndroom van Alice in Wonderland (AIWS), vernoemd naar Lewis Carrolls Alice’s Adventures in Wonderland, is een aandoening waarbij mensen aanvallen hebben waarbij mensen of voorwerpen in de omgeving vervormd worden. Dingen kunnen ineens enorm groot worden gezien of enorm klein terwijl dit in werkelijkheid niet zo is.

Alice in Wonderland
Alice in Wonderland is een kinderboek uit 1865 van Lewis Carroll. Het verhaal wordt gezien als modern sprookje. Het verhaal gaat over een meisje van zeven dat een konijn met een horloge achternagaat. Ze belandt vervolgens in een wondere wereld waarin ze krimpt en groeit, in haar eigen tranenmeer zwemt, advies krijgt van een pijprokende rups, croquet speelt met een flamingo en een hagedis met de naam Willetje uit een schoorsteen schopt. Alles wat Alice overkomt is heerlijk absurd. Negentig jaar later, in 1955 wordt het Alice in Wonderland Syndroom ontdekt. En nog steeds is het relatief onbekend. Het is een neurologische aandoening die zorgt voor een verhoogde activiteit in de hersenen.

Alice in wonderland syndroom
Bij het Alice in Wonderland Syndroom zie je dingen die er niet zijn. Of eigenlijk ze zijn er wel maar anders dan jij ze ziet. Zo zijn er drie vormen van positieve waarnemingsstoornissen: hallucinaties, illusies en vervormingen.

Lees hier het volledige artikel.