Betere regionale hartzorg dankzij triageprogramma HARTc

Het aantal hartpatiënten dat wordt doorverwezen naar het ziekenhuis is de afgelopen twee jaar flink afgenomen in de regio Hollands Midden. De oorzaak?

Het triageprogramma HARTc, dat is opgezet door het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de Regionale Ambulancevoorziening Hollands Midden, samen met het Groene Hart Ziekenhuis (Gouda), Alrijne Ziekenhuis (Leiderdorp), huisartsen en zorgverzekeraars.

De partners delen actief expertise, informatie en middelen met elkaar. Daardoor kan aan alle hartpatiënten de best passende zorg worden verleend op de meest geschikte plek.

HARTc is een afkorting voor Hollands Midden Acute Regionale Triage cardiologie. Het programma is in 2019 als pilot gestart met als doel om de triage door ambulancezorgprofessionals voor alle hartpatiënten te verbeteren samen met de betrokken ziekenhuizen. Met als gewenst gevolg dat patiënten naar het juiste ziekenhuis worden gestuurd als dat nodig is en dat onnodige ziekenhuisopnames worden voorkomen. Het programma is inmiddels up-and-running.

Lees hier het volledige artikel.