Lager risico op Parkinson bij hoge inname vitamine E

Mensen die via hun voeding meer vitamine E binnenkrijgen, hebben een lager risico op het ontstaan van de ziekte van Parkinson. Het slikken van extra vitamine E heeft geen effect op het ontstaan van de ziekte. Dit blijkt uit groot onderzoek onder Amerikaanse volwassenen.

Lager risico door vitamine E
De epidemiologische studie, in ieder geval ergens neerzetten zodat duidelijk is wat voor soort studie), gebaseerd op gegevens uit de NHANES-database tussen 2009 en 2018, omvatte 13.340 deelnemers, allen ouder dan 40 jaar. De onderzoekers bestudeerden gegevens over hun eetpatroon en keken naar een verband tussen de inname van vitamine E-rijk voedsel en het voorkomen van Parkinson. Gedurende de onderzoeksperiode ontwikkelden 182 deelnemers Parkinson. De onderzoekers ontdekten dat deelnemers met een hogere vitamine E-inname, bijvoorbeeld door het dagelijks eten van noten, zaden en groene bladgroenten, minder kans hadden de ziekte te ontwikkelen.

Bescherming door natuurlijke bron
Opvallend is dat suppletie met vitamine E in de vorm van tabletten niet samenging met een verminderde kans op het ontstaan van Parkinson niet verminderde.

Lees hier het volledige artikel.