Meer aandacht voor gezonde voeding in ziekenhuizen

Ziekenhuizen hebben steeds meer aandacht voor gezond eten en drinken voor patiënten. Dat blijkt uit een enquête vanuit het project “Goede Zorg Proef Je” onder 52 ziekenhuizen. De overgrote meerderheid heeft een visie op een gezond voedingsaanbod en richtlijnen voor tussendoortjes.

Richtlijnen goede voeding
Bijna alle ziekenhuizen, 94 procent, baseren het voedingsconcept voor patiënten op de Richtlijnen goede voeding. Voor patiënten met risico op ondervoeding of specifieke diëten hebben alle ziekenhuizen een passend aanbod. Van de deelnemende ziekenhuislocaties hanteert 92 procent richtlijnen voor de voedingswaarde van tussendoortjes die worden ingezet bij het voorkomen en behandelen van ondervoeding.

Medewerkers en bezoekers
Ongeveer de helft van de deelnemende ziekenhuizen heeft niet alleen een visie op een gezond voedingsaanbod voor patiënten, maar ook voor medewerkers en bezoekers. Veel instellingen willen hun visie actualiseren of werken aan een optimalisatie van het voedingsaanbod, zo blijkt uit de enquête.

Lees hier het volledige artikel.