Monitor Doelgroepen IZA: een scherpe blik op gezondheid en zorg

Zorginstituut Nederland heeft met hulp en input van tientallen partijen in de zorg een ‘Monitor Doelgroepen IZA’ ontwikkeld. De monitor is een hulpmiddel waarmee onder meer tussen zorgkantoorregio’s en op provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau de toegankelijkheid en kwaliteit van zorg kan worden vergeleken voor mensen met kanker, hart en vaatziekten, mensen in de GGZ, kwetsbare ouderen en zorg voor mensen met lage gezondheidsvaardigheden.

Dit zijn de 5 focusgebieden van het Integraal Zorgakkoord waar de uitdagingen het grootst en meest acuut zijn om de zorg voor iedereen toegankelijk, goed en betaalbaar te houden.

Vergelijken van zorgkwaliteit en uitkomsten van zorg
De monitor is een van de afspraken uit het Integraal Zorgakkoord (IZA). Het is een onlinedashboard om per IZA-focusgebied de toegankelijkheid, uitkomsten en kwaliteit van zorg per zorgkantoorregio te vergelijken, maar ook op provinciaal, gemeentelijk en andere niveaus zijn cijfers te vinden. De monitor vergelijkt zorgkwaliteit en uitkomsten van zorg op basis van meerdere indicatoren.

Lees hier het volledige artikel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.