Nieuwe game traint huisarts en triagist sneller te beslissen bij spoedzorg

Patiënt sneller op de juiste plek.
Snel, nauwkeurig en veilig beslissen op de huisartsenpost en bij spoed in de dagpraktijk zorgt ervoor dat patiënten zo snel mogelijk de juiste (spoed)zorg krijgen. Hierdoor kan de doorstroming in de hele zorgketen efficiënter verlopen.

Vanaf 15 maart kunnen huisartsen en triagisten (en geïnteresseerden) zich met Triagegame.nl verbeteren in dit beoordelings- en beslisproces (triage). De game wordt bovendien opgenomen in de landelijke huisartsopleiding.Triagegame.nl is een initiatief van Boukje van Dijk van het Radboudumc, en is ontwikkeld in samenwerking met huisartsen en triagisten.

Astrid Scholl, programmamanager multidisciplinaire en acute zorg bij InEen: “Het triageproces is essentieel binnen de acute huisartsenzorg om te voorkomen dat er een onnodig beroep op de acute zorg wordt gedaan. Daarbij zorgen triagisten voor een veilige regulering van de patiëntenstroom. InEen omarmt dan ook het initiatief van Radboudumc waarbij huisartsen en triagisten het triageproces spelenderwijs nog beter kunnen doorgronden.”

Lees hier het volledige artikel.