Supportkit en toolbox voor diabetes

Om wijkgerichte aanpak van diabetes type 2 te ondersteunen, stelt “2diabeat” gratis een supportkit en toolbox beschikbaar. Hierin zitten praktische informatie, tips en gratis tools om een gezonde leefstijl te bevorderen.

2diabeat
De wijkgerichte aanpak 2diabeat is een initiatief van onder meer de Nederlandse Diabetes Federatie, het Diabetes Fonds en de Diabetesvereniging Nederland. Het is onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord en ontvangt financiering van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het doel van 2diabeat is een gezonde leefstijl stimuleren, omdat dat essentieel is om diabetes type 2 te voorkomen of om te keren. Voeding, beweging, mentale gezondheid en ontspanning & slaap vormen de 4 pijlers van het programma.

Toolbox Met de supportkit en toolbox stelt 2diabeat alle kennis en ervaring die is opgedaan in 2diabeat wijken gratis voor iedereen beschikbaar. De toolbox bevat verschillende erkende leefstijlinterventies, leefstijlapps en websites op het gebied van bewegen, voeding, ontspanning en slaap, en mentale gezondheid.

Lees hier het volledige artikel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.