Ook RPVA 5 oktober aanwezig op Arnhemse Beweegdag

Op zaterdag 5 oktober vindt de allereerste Arnhemse Beweegdag plaats. Deze eerste editie is speciaal voor mensen met een chronische aandoening en/of een lichamelijke beperking. Tussen 10.00 en 15.00 uur kunnen zij gratis kennismaken met allerlei sport- en beweegactiviteiten die zij ook met een beperking kunnen uitoefenen. Zo wil de organisatie de drempel tot bewegen wegnemen.

beweegdagBewegen is belangrijk om je fitter te voelen, om je te kunnen inspannen, maar ook om te ontspannen. Met het initiatief van de Arnhemse Beweegdag willen de organiserende partijen chronisch zieken en mensen met een lichamelijke beperking bewust maken van het belang van bewegen en hen stimuleren om te gaan sporten (ondanks eventuele lichamelijke beperkingen).

Op 5 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur worden verschillende laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten en demonstraties aangeboden op twee locaties in Arnhem: sporthal Valkenhuizen (Beukenlaan 15) en RMC Groot Klimmendaal (Heijenoordseweg 5).

In sporthal Valkenhuizen maakt men kennis met onder andere nordic walking, fithockey, Dynamic Tennis en Tai Chi. Bij RMC Groot Klimmendaal kan men  onder andere rolstoelschermen, paragolfen, fitnessen en handbiken.

De activiteiten worden aangeboden door sportaanbieders uit de regio. In sporthal Valkenhuizen is ook een informatiemarkt van verschillende patiëntenverenigingen, waar ook de Reumapatiëntenvereniging Arnhem e.o. aanwezig is. Wij verzorgen o.a. Tai Chi en Nordic walking demonstraties.

De Arnhemse Beweegdag 2013 is een uniek initiatief van Uniek Sporten, Rijnstate, Revalidatie Medisch Centrum Groot Klimmendaal, Zintens en Sportbedrijf Arnhem, die hiermee hun maatschappelijke betrokkenheid willen tonen. Meer informatie vindt u op: www.arnhemsebeweegdag.nl.