Gesprek Tweede Kamer en arts-onderzoeker Gøtzsche over wantoestanden in de farmaceutische industrie

Eerder al berichtten het LOC-kenniscentrum dat de Deense arts-onderzoeker Peter Gøtzsche een gesprek had met de Tweede Kamercommissie voor Volksgezondheid over de zeer zorgelijke ontwikkelingen in de farmaceutische industrie. En daarmee ook in de medische sector.

Patiënten krijgen dure medicijnen voorgeschreven die ze niet nodig hebben. En dokters blijken niet volledig op de hoogte van de werking van medicijnen, omdat onderzoeksresultaten gemanipuleerd zijn. Ook is het voor hen onmogelijk om te weten welke invloed medicijnen op elkaar hebben te kennen. Noch wat de lange termijn-effecten van medicijnen kunnen zijn. Het gevolg is, zo laat het onderzoek van internist en hoogleraar Gøtzsche zien, dat medicijngebruik een steeds groter wordende oorzaak van overlijden is.

Winstbejag
Het onderzoek van Gøtzsche toont aan dat op dit moment het primaire doel van de farmaceutische industrie winstbejag is. En dat heeft tot gevolg dat farmaceutische bedrijven gericht zijn op het verkrijgen van patenten op hun producten om zo hun marktaandeel in stand te houden. Winst maken is daarbij het doel en niet de gezondheid van de patiënt. Noch het algemeen belang van de samenleving.

Lees hier het volledige artikel.